Mirissa

Mirissa

Mirissa, beläget på sydkusten är hem till underbara sandstränder och med vågor perfekta för surfing är Mirissa definitivt en plats värd att besöka under din resa till Sri Lanka.


Vi kan konstatera att Mirissas allra starkaste sida, bortsett från den utsökta färska havsmaten, är dess stränder. Nedan följer kort info om de stränder vi rekommenderar att ni besöker under er vistelse i staden.

mirissa-coconut-hill-drone-1170x877
rollup1
surfakademien Peter
1_512866_02

Mirissa Beach

Mirissa beach är en av de större stränderna i staden, där det finns möjlighet till härliga strandpromenader i både gryning så väl som skymning. Bra restauranger finns det gott om, vår personliga favorit är dock Salt restaurant. Här kan du avnjuta en utsökt lokal lion öl, serverat med färska sotpotatis pommes frites, för att inte tala om den nyfångade maten, däribland tonfisken som vi starkt rekommenderar. Det finns även möjlighet till att prova på och lära sig surfing, eller åka vattenscooter.

Mirissa 'secret' beach

Den hemliga stranden är fövisso inte särskilt hemlig längre, men är ett utmärkt val för dig som uppskattar mer avskildhet och lugn. Då många väljer att vistas på Mirissa beach för funktionaliteten och tillgängligheten av servering, mat och dryck, är den hemliga stranden ofta mer folktom. På Mirissa secret beach finns i perioder ett kokosnötsstånd och solstolar utplacerade, så andra nödvändigheter måste du medtaga själv.

Weligama Beach

Endast 10 minuter bil- eller tuktuktur ifrån Mirissa beach finner ni Weligama Beach. Ännu en stor strand som erbjuder likartade aktiviteter till Mirissa beach. Vid Weligama bay kan du bevittna hur fiskare beger sig ut till havs för att fånga fisk. Med andra restauranger och mer skog rekommenderar vi dock att ni även besöker Weligama.

Coconut Tree Hill

Coconut tree hill är en underbar liten udde full med palmträd, och en bild härifrån garanterar dig en förstaplats bland vännernas semesterbilder. Att bada här är även möjligt, var dock varsam för stenar.